דורך המלוכה והממשלה » דינסטאג אפריל 14, 2020 10:31 am
Cp
אני לא מבין!
אנשים מתים כל יום, בכל העולם משתוללת מגיפה, אנשים מאבדים את הפרנסות שלהם, אנשים נלחמים על חייהם,
ואז...
מה קורה אז?
בואו אני יספר לכן מה קורה אז, משהו ענק, דרמטי, משהו שיצליח להיכנס לכותרות הראשיות ולדחוף הצידה את כל החדשות המטריפות מכל העולם!
.....
שני אחים, כל אחד מהם הוא אדמו"ר ענק, עם אלפי חסידים, המון כוח, המון כסף, כבוד בלי סוף, ממש בלי עין הרע, אשרי יולדתם, ושני האחים הללו , אתם יודעים מה הם עשו?
תחזיקו חזק, אולי כדאי שתשבו קודם ותכינו לעצמכם כוס מים,
הם דיברו שתי דקות בטלפון! ! !
רגע , עוד לא סיימתי , הם אמרו אחד לשני גיט יום טוב! ! !
וואו! איזה דרמה.
תגידו זה אמיתי?
מגיפה עולמית צריכה לפרוץ, מאות מאנ"ש צריכים למות, אלפים צריכים לחלות, הרבנית שתחי' צריכה להיות במצב קריטי , בכדי ששני האחים הקוראים לעצמם מנהיגי הדור העומדים בפרץ ונושאים את דגל המלחמה בעמלק והקנאות לדבר ה ישוחחו ביניהם שתי דקות?
זו לא בושה וחרפה בעיניכם? תגידו לי, ברצינות אבל, זו התרגשות?
אני רוצה רגע להבין, על מה היה הנתק ביניהם כל השנים הללו? על אידאולוגיה? על שיטה? על ציונות? זה הרי היה על כסף כבוד וכוח, רבון העולמים!
אז שבוע הבא או אולי מחר אפילו , כשהם יבואו לספר לנו שהמגיפה הגיעה בגלל האינטרנט או בגלל לשון הרע או בגלל פאות ארוכות, מה אני אמור לחשוב?
אולי הגיע הזמן שכל מנהיגי הדור, צאנז, סאטמר, באבאב וכו', יתחילו לעשות חשבון נפש בעצמם? כן כן, כל אלו שתמיד מוזילים דמעות כמים בשלעשידעס תורות ובפתיחת הארון על המצב של הדור, בעיקר על המצב הרוחני של הדור.
איך הם לא מתביישים? איך? אם הם מסוגלים לנהל מחלוקת עקובה מדם על ענייני כסף וכבוד שנים ארוכות, ללכת לערכאות, לעשות טרור לאנשים, והכול בלי בושה, באופן גלוי, מבלי יכולת לוותר על אף שעל, אז למה שאני יאמין שכואב להם עכשיו על המצב, הרי מדובר באנרכיסטים אגואיסטים, נרקסיסטים שחושבים רק על עצמם.
אני מאמין שכואב להם, בהחלט כואב להם, אפילו מאוד, כואב להם שאין עכשיו טישים, תפילות המוניות, קוויטלעך, ביקורי גומלים, נסיעות גרנדיוזיות לישראל, חופשות בהרי האלפים, וכו וכו,
חברה , אולי בכלל מתכוונים אליכם? לא שמתם לב שאתם הסובלים הכי הרבה מכל הסיפור?
גלייבטס מיר הייליגע רעביס, הציבור יתרגל מהר מאוד להסתדר בלי כל האמור בקטע דלעיל, השאלה מה אתם תעשו.
די למחלוקות, ושייפסקו הימים ששני אחים שמדברים בעיניהם שתי דקות בטלפון, או ארבע שעות ליד מיטת אמם הגוססת, יגרמו לדרמה והתרגשות.
נקודה למחשבה
במקום שאין איש קוקט עס אזוי אויס
נאר נחום ראזענבערג ראטעוועט אונז פון מאלעסטעישן
נאר מייקל בלומבערג ראטעוועט אונז פון הערפיס
נאר חיים שאולזאן פארדאמט אלע רשעות
נאר נפתלי מאסטער העלפט אונז באקומען א נארמאלע עדוקעישען
נאר די סעקולער געריכטן טוען עפעס פאר יושר און צדק