איך דארף א קאוד פאר...

אלעס אין די וועלט פון טעכנעלאגיע

הודעהדורך פארוואס? » מאנטאג נאוועמבער 17, 2014 10:30 pm

למעשה האב איך פראבירט זוכן ווי אזוי דער קאמפיוטער טוהט מאלטיפליקעישן, זעה איך אז ער טוהט עס זייער גרינג, לאמיר נעמען די פריערדיגע דוגמא 8*9
קוק נאר:
קאוד: וועל אויס אלע
            1000  *
            1001
            ____
            1000
           0000
          0000
         1000
         _______
         1001000


כאפסט? ער דארף גארנישט טוהן, חוץ פון רוקן די אויבערשטע נומער יעדן מאל מיט איין ספעיס, און אויב די אינטערשטע דידזשיט איז 0 לאזט ער די גאנצע זאך 0, און אז עס איז 1, לאזט ער עס אזוי ווי עס איז. (פונקט אזוי ווי מיר טוהן אינעם דעסימאל בעיס, אבער אין ביינארי האט ער ממש א גרינגע ארבעט, ווייל עס איז נישטא עפעס אנדערש פון 0 אדער 1), און דערנאך מאכט ער אדדישן.
און ראה זה פלא, ער קומט אויס 1001000 (טשעקינג דורך די קאוד אויבן), איז עס טאקע 72.
אסור ליראת שמים שתדחק את המוסר הטבעי של האדם, כי אז אינה עוד יראת שמים טהורה.
סימן ליראת שמים טהורה הוא כשהמוסר הטבעי, הנטוע בטבע הישר של האדם, הולך ועולה על פיה במעלות יותר גבוהות ממה שהוא עומד מבלעדה.

~ אורות ישראל להגראי"ה קוק
פארוואס?
ידיד ותיק
ידיד ותיק
 
הודעות: 833
זיך רעגיסטרירט: פרייטאג יאנואר 31, 2014 12:28 pm
האט שוין געלייקט: 1329 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 1410 מאל

הודעהדורך יאיר » מאנטאג נאוועמבער 17, 2014 11:26 pm

פארוואס? האט געשריבן:
יאיר האט געשריבן:פארוואס?, יידל רעדט פון עפעס אנדערש. דוק ותשכח.

דוקתי ולא שכחתי.
ער רעדט פון צוזאמרעכענען די סומע פון אלע קלענערע נומערן קלענער פון n. עם איי מיסינג סאמטינג?

טעיתי, ס'איז טאקע ביידע די זעלבע חשבון. וה' הטוב יכפר בעדי.
האדם לא נברא אלא להתענג
באניצער אוואטאר
יאיר
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 4765
זיך רעגיסטרירט: דינסטאג יוני 26, 2012 9:42 pm
האט שוין געלייקט: 7221 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 7677 מאל

הודעהדורך קול דודי » דינסטאג נאוועמבער 18, 2014 12:52 am

דא:
http://www.counton.org/timeline/test-ma ... carl-gauss

א לופ איז טאקע נישט אזוי גוט דא, ווייל עס נעמט O(N) צייט. דהיינו ווי גרעסער די נאמבער אלס לענגער נעמט עס. משא״כ די פארמולא איז אין קאנסטענט טיים, דהיינו ס׳ווערט נישט ערגער מיט גרעסערע נאמבערס.
I post, therefore I am
קול דודי
ידיד השטיבל
ידיד השטיבל
 
הודעות: 305
זיך רעגיסטרירט: מאנטאג מערץ 26, 2012 2:27 pm
האט שוין געלייקט: 78 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 294 מאל

הודעהדורך פארוואס? » דינסטאג נאוועמבער 18, 2014 11:23 am

קול דודי האט געשריבן:דא:
http://www.counton.org/timeline/test-ma ... carl-gauss

א לופ איז טאקע נישט אזוי גוט דא, ווייל עס נעמט O(N) צייט. דהיינו ווי גרעסער די נאמבער אלס לענגער נעמט עס. משא״כ די פארמולא איז אין קאנסטענט טיים, דהיינו ס׳ווערט נישט ערגער מיט גרעסערע נאמבערס.

וואס מיינסטו צו זאגן. ווען n איז גרעסער, איז די מולטיפליקעישן פראסעס נישט גרעסער?
אסור ליראת שמים שתדחק את המוסר הטבעי של האדם, כי אז אינה עוד יראת שמים טהורה.
סימן ליראת שמים טהורה הוא כשהמוסר הטבעי, הנטוע בטבע הישר של האדם, הולך ועולה על פיה במעלות יותר גבוהות ממה שהוא עומד מבלעדה.

~ אורות ישראל להגראי"ה קוק
פארוואס?
ידיד ותיק
ידיד ותיק
 
הודעות: 833
זיך רעגיסטרירט: פרייטאג יאנואר 31, 2014 12:28 pm
האט שוין געלייקט: 1329 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 1410 מאל

הודעהדורך קול דודי » דינסטאג נאוועמבער 18, 2014 2:12 pm

פארוואס? האט געשריבן:וואס מיינסטו צו זאגן. ווען n איז גרעסער, איז די מולטיפליקעישן פראסעס נישט גרעסער?

יא, די מאלטיפליקעישן איז אייביג די זעלבע (ווילאנג פארשטייט זיך ס׳גייט אריין אין א machine word.
I post, therefore I am
קול דודי
ידיד השטיבל
ידיד השטיבל
 
הודעות: 305
זיך רעגיסטרירט: מאנטאג מערץ 26, 2012 2:27 pm
האט שוין געלייקט: 78 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 294 מאל

הודעהדורך יידל » דאנערשטאג יאנואר 22, 2015 12:18 pm

געשריבן אין Java באזירט אויף קול דודי'ס סודאקאוד. טוישט דעסימעל צו סיי וואספארא בעיס, פון 2 ביז 20. (בעצם געקענט מאכן מער, פשוט נישט געזען קיין צורך). ארבעט נישט מיט נעגאטיוו נומערן.
קאוד: וועל אויס אלע
public static void main(String[] args)
{
      Scanner s = new Scanner(System.in);

      System.out.println("enter a number");
      int input = s.nextInt();
      System.out.println("enter the base");
      boolean repeat;
      do
      {
         int base = s.nextInt();
         repeat = false;
         if (base <2)
            {
               System.out.println("Enter a base greater than one");
               repeat = true;
            }
      }while (repeat);
         String result = "";
         while (input > 0)
         {
            int binary = input%base;
            String myResult;
            if (binary >= 10)
            {
               
               switch (binary)
               {
               case 10: myResult = "A";
               break;
               case 11: myResult = "B";
               break;
               case 12: myResult = "C";
               break;
               case 13: myResult = "D";
               break;
               case 14: myResult = "E";
                  break;
               case 15: myResult = "F";
               break;
               case 16: myResult = "H";
               break;
               case 17: myResult = "!";
               break;
               case 18: myResult = "J";
               break;
               case 19: myResult = "K";
               break;
               case 20: myResult = "L";
               break;
               default: myResult = "error";
               }
            }
               else myResult = Integer.toString(binary);
      
            result = result + myResult;
               input = input/base;
            }
            String finalResult = new StringBuilder(result).reverse().toString();
            System.out.println("In base "+ base +" it is: " +finalResult);

         
   }
רבון העולמים, היינט באחרית הימים; רבון העולמים, ווי מיר לעבן היינט איז שווער צו זיין א תמים. - שלמה גרטנר, והתקין
באניצער אוואטאר
יידל
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 4914
זיך רעגיסטרירט: זונטאג פעברואר 26, 2012 12:44 am
האט שוין געלייקט: 2918 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 4160 מאל

הודעהדורך יידל » דאנערשטאג פעברואר 19, 2015 9:37 pm

איז מיר אויסגעקומען צו אויסארבעטן א קאוד צו מולטיפלייען צוויי מעטריסיס (matrices בלשונם הטמאה, מטריצות בלשונינו הטמאה (משורש ההיא מטריצותא)), און די טשאלענדזש איז געווען דאס צו טון דורך אריינשטעלן אין אן ארעי (array), און דערנאך לויפן א לופ (loop) וועלכע זאל דאס אויסרעכענען.

איך שטעל זיך פאר אז עס איז דא א הויפן אלגאריטמס אנליין וויאזוי דאס צו טון, כ'האב אבער געוואלט דאס אליינס טון, וזה מה שעלה בידי בעזרת צורי וקוני.

די הלכה איז אז צו מולטיפלייען צוויי מעטריסיס, מוזן די מאס columns אין מעטריקס א' זיין די זעלבע צאל ווי די rows אין מעטריקס ב'. אבער די rows אין מעטריקס א' און די columns און מעטריקס ב' קענען זיי סיי וועלכע צאל.
די סדר וויאזוי מ'מולטיפלייט צוויי מעטריסיס איז על פי סדר זה, והוא ע"פ סוד א"ת ב"ש: מען מולטיפלייט דעם נומער וועלכע געפונט זיך אין מעטריקס א' שורה 1 קאלום 1 ביי די נומער וועלכע געפונט זיך אין מעטריקס ב' שורה 1 קאלום 1, און דערנאך מולטיפלייט מען דעם נומער וועלכע געפונט זיך אין מעטריקס א' שורה 1 קאלום 2 ביי די נומער וועלכע געפונט זיך אין מעטריקס ב' שורה 2 קאלום 1, דערנאך מולטפילייט מען דעם נומערן וועלכע געפונט זיך אין מעטריקס א' שורה 1 קאלום 3 ביי די נומער וועלכע געפונט זיך אין מעטריקס ב' שורה 3 קאלום 1, וכן על זו הדרך לויט וויפיל נומער ס'דא. דערנאך איז מען מצרף די צוויי נומערן על דרך פלא"ס, און דאס לייגט מען אריין אין א פרישע מעטריקס אין שורה 1 קאלום 1. דערנאך חזר'ט מען איבער דעם פראצעדור, נאר אנשטאט אראפגיין שורה ביי שורה פון מעטריקס ב' קאלום 1, טוט מען דאס מיט מעטריקס ב' קאלום 2. און דערנאך עוה"פ די זעלבע פראעצדור מיט קאלום 3, וכן על זו הדרך, לויט וויפיל קאלומס ס'דא. איינמאל מען איז פערטיג מיט אלע קאלומס פון שורה 1 אין מעטריקס ב', הייבט זיך דער פראצעדור אן פון פריש, נאר דאסמאל מיט שורה 2 פון מעטריקס א.

איצטער לפי זה קען מען פארשטיי די קאוד דערצו, וכמו שאבאר:

צום ערשט דארף מען דערקלערן דריי צוויי דיימענשאנעל עררעיס. דערנאך מאכט מען דריי פאר-לופס, כל אחת בתוך חברתה (nested בלע"ז), נאר דער טריק איז וועלכע אינדעקס צו נוצן פאר וועלכע חלק. אי"ה מארגן וועל איך ארויפלייגן די קאוד זעלבסט.
רבון העולמים, היינט באחרית הימים; רבון העולמים, ווי מיר לעבן היינט איז שווער צו זיין א תמים. - שלמה גרטנר, והתקין
באניצער אוואטאר
יידל
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 4914
זיך רעגיסטרירט: זונטאג פעברואר 26, 2012 12:44 am
האט שוין געלייקט: 2918 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 4160 מאל

הודעהדורך berlbalaguleh » דאנערשטאג פעברואר 19, 2015 10:23 pm

קול דודי האט געשריבן:
chusid האט געשריבן:ווי האט עטץ ענק געלערנט קוידס? איז דאס א קאמפלאצירטע לימוד?

נישט זייער קאמפליצירט. הלא הם כתובים בספרי קאמפיוטער פראגרעמינג ואפשר להשיגם בניקל.

מיין קאמפיוטער טעקסט בוק האט געקאס א ביסל מער פון א ניקל. אפילו מער פון א קוואדער אויך... :lol:
באניצער אוואטאר
berlbalaguleh
חבר הכבוד
חבר הכבוד
 
הודעות: 12049
זיך רעגיסטרירט: דינסטאג יולי 17, 2012 12:57 pm
האט שוין געלייקט: 13406 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 7704 מאל

הודעהדורך פארוואס? » זונטאג פעברואר 22, 2015 2:42 am

@יידל דא האסטו אין javascript, א קורצע סקריפט (12 שורות), כאטש עס באציהט זיך נאר אויף א ספעציעלע קעיס, קען מען עס גרינג מאכן ארבעטן פאר יעדע קעיס.
קאוד: וועל אויס אלע
var matrix1 = [[7, 8], [9, 10], [11, 12]];
var matrix2 = [[1, 2, 3],[4, 5, 6]];
var result = [];
for(var i = 0; i < matrix1[0].length; i++){
   result[i] = [];
   for(var k = 0; k < matrix2.length; k++){
      result[i][k] = 0;
      for(var j = 0; j < matrix1.length; j++){
         result[i][k] += matrix2[i][j] * matrix1[j][k];
      }
   }
};
אסור ליראת שמים שתדחק את המוסר הטבעי של האדם, כי אז אינה עוד יראת שמים טהורה.
סימן ליראת שמים טהורה הוא כשהמוסר הטבעי, הנטוע בטבע הישר של האדם, הולך ועולה על פיה במעלות יותר גבוהות ממה שהוא עומד מבלעדה.

~ אורות ישראל להגראי"ה קוק
פארוואס?
ידיד ותיק
ידיד ותיק
 
הודעות: 833
זיך רעגיסטרירט: פרייטאג יאנואר 31, 2014 12:28 pm
האט שוין געלייקט: 1329 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 1410 מאל

הודעהדורך יידל » זונטאג פעברואר 22, 2015 1:30 pm

ברוך שכיוונתי. אט איז כמעט די זעלבע אין דזשאווא (נאר איין חילוק זע איך אז דו האסט פארן ערשטן loop גענוצט i=matrix1[0].length (דאס הייסט די קאלומס) און איך האב גענוצט די rows)

קאוד: וועל אויס אלע
public static void main(String[] args)
    {
        Scanner sc = new Scanner(System.in);
        System.out.println("Let's multiply matrices."
                + "\nPlease Enter the number of Rows for matrix A:");
        int rowsA = sc.nextInt();
        System.out.println("Next, enter the number of Columns for matrix A:");
        int columnsA = sc.nextInt();
        System.out.println("Now enter the number of rows for matrix B:");
        int rowsB = sc.nextInt();
        System.out.println("Finally, enter the number"
                + " of columns for matrix B:");
        int columnsB = sc.nextInt();
       
        if (columnsA != rowsB)
            System.out.println("Undefined. Columns of A has to be the same"
                    + " as rows of B.");
        else
        {
            double[][] matrixA = new double[rowsA][columnsA];
            double[][] matrixB = new double[rowsB][columnsB];
            double[][] matrixAB = new double[rowsA][columnsB];
           
            System.out.println("Matrix A:");
            for (int i = 0; i < matrixA.length; i++)
            {
                for (int j = 0; j < matrixA[i].length; j++)
                {
                    System.out.println("Row " + (i+1) +", Column" + (j+1) + ":");
                    matrixA[i][j] = sc.nextDouble();
                }
            }
            System.out.println("Matrix B:");
            for (int i = 0; i < matrixB.length; i++)
            {
                for (int j = 0; j < matrixB[i].length; j++)
                {
                    System.out.println("Row " + (i+1) +", Column" + (j+1) + ":");
                    matrixB[i][j] = sc.nextDouble();
                }
            }
           
            for (int i = 0; i < matrixA.length; i++)
            {
                for (int k = 0; k < matrixB[0].length; k++) //is matrixB[k] valid?
                {
                    for (int j = 0; j < matrixB.length; j++)
                    {
                      matrixAB[i][k] +=  matrixA[i][j]*matrixB[j][k];
                    }
                   
                }
            }
            System.out.println("Matrix A times matrix B equals:");
            for (int i = 0; i < matrixAB.length; i++)
            {
                for (int j = 0; j < matrixAB[i].length; j++)
                {
                    System.out.print("Row " + (i+1) +", Column " + (j+1) + ": ");
                    System.out.printf("% -10.2f\t", matrixAB[i][j]);
                }
                System.out.println("");
            }
       
        }
    }
רבון העולמים, היינט באחרית הימים; רבון העולמים, ווי מיר לעבן היינט איז שווער צו זיין א תמים. - שלמה גרטנר, והתקין
באניצער אוואטאר
יידל
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 4914
זיך רעגיסטרירט: זונטאג פעברואר 26, 2012 12:44 am
האט שוין געלייקט: 2918 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 4160 מאל

הודעהדורך יידל » זונטאג פעברואר 22, 2015 1:40 pm

פארוואס? האט געשריבן:למעשה האב איך פראבירט זוכן ווי אזוי דער קאמפיוטער טוהט מאלטיפליקעישן, זעה איך אז ער טוהט עס זייער גרינג, לאמיר נעמען די פריערדיגע דוגמא 8*9
קוק נאר:
קאוד: וועל אויס אלע
            1000  *
            1001
            ____
            1000
           0000
          0000
         1000
         _______
         1001000


דוכט זיך אז דאס איז בוטה'ס אלגאריטם פאר מולטיפליקעישאן אבער דאס ארבעט נאר אויב דער קאמפיוטער נוצט two's complement notation צו רעפרעזענטירן נומערן אין ביינערי. דוכט זיך אז היינט נוצט מען א מאדיפייד ווערסיע, אפשר קען @קול דודי מבאר זיין.
רבון העולמים, היינט באחרית הימים; רבון העולמים, ווי מיר לעבן היינט איז שווער צו זיין א תמים. - שלמה גרטנר, והתקין
באניצער אוואטאר
יידל
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 4914
זיך רעגיסטרירט: זונטאג פעברואר 26, 2012 12:44 am
האט שוין געלייקט: 2918 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 4160 מאל

Codes

הודעהדורך בארא פארק עסקן » מיטוואך אפריל 08, 2015 10:24 pm

איך דארף ביטע א invitation code צו mobilevids.com ביטע וואס שנעלער
צו איר האט ליב די הודאה אדער נישט מען קען אלס לייקן. יישר כח - אייער פריינט (אויב איר האט מיך דארט)
בארא פארק עסקן
א גאסט אין שטיבל
א גאסט אין שטיבל
 
הודעות: 18
זיך רעגיסטרירט: דינסטאג מערץ 10, 2015 9:16 pm
געפינט זיך: בארא פארק
האט שוין געלייקט: 2 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 4 מאל

הודעהדורך פארוואס? » פרייטאג יולי 24, 2015 4:13 pm

ווי אזוי קענען מיר נוצן די AND, OR און NOT לאגיקל אפערעיטערס צו געבן אלע זעכצן מעגליכע ביינארי-לאגיקעל קאמבינעישנס?

@יידל @קול דודי
אסור ליראת שמים שתדחק את המוסר הטבעי של האדם, כי אז אינה עוד יראת שמים טהורה.
סימן ליראת שמים טהורה הוא כשהמוסר הטבעי, הנטוע בטבע הישר של האדם, הולך ועולה על פיה במעלות יותר גבוהות ממה שהוא עומד מבלעדה.

~ אורות ישראל להגראי"ה קוק
פארוואס?
ידיד ותיק
ידיד ותיק
 
הודעות: 833
זיך רעגיסטרירט: פרייטאג יאנואר 31, 2014 12:28 pm
האט שוין געלייקט: 1329 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 1410 מאל

הודעהדורך טאמבל סאס » פרייטאג יאנואר 19, 2018 8:18 am

יאיר האט געשריבן:איך מיין דער פארמולא דארף זיין 2/(99*100).
דער הסבר פון דער פארמולא איז ווי פאלגנד:
ביי יעדער הענדשעיק זענען דא צוויי מענטשן וואס נעמען אנטייל אין דעם שפיל, דער נותן און דער מקבל. יעצט, וויפיל סארט צוזאמענשטעלן פון הענדשעיקס קענען מיר מאכן אין א צימער פון הונדערט מענטשן? דאס צו ענטפערן דארפן מיר וויסן וויפיל נותנים קענען זיין און וויפיל מקבלים קענען זיין. נותנים קענען זיין הונדערט, ווייל אזויפיל מענטשן זענען דא און יעדער קען געבן א הענדשעיק. מקבלים קענען נאר זיין ניין און ניינציג, ווייל איינמאל איין מענטש ווערט א נותן בלייבט איבער 99 וואס קענען מקבל זיין. ממילא האבן מיר א סך הכל פון 9900 הענדשעיקס וואס קענען פארקומען אין דעם שטוב. אבער אזוי ווי מיר ווילן נישט אז די זעלבע צוויי מענטשן זאלן זיך איבערגעבן שלום עליכם, דארף מען צוטיילן דעם נומער אין צוויי, וואס איז דער ענדגילטיגער סך הכל.

דאס איז ווי א קאמפליט קאננעקטעד גראף. https://en.wikipedia.org/wiki/Complete_graph

אנדערש האב איך עס געזען אזוי: וויפיל ליינס אף אינטער-קאמיוניקעישן אויב ס'איז דא n דעוועלאופערס אין א צימער? ענטפער: n(n-1)/2

פארוואס דעווייד ביי צוויי? ווייל פאר יעדער מענטש פון זיי, פאר יעדע ליין אף קאמיוניקעישאן וואס ער באשאפט, איז ער אויך מבטל איינע פאר'ן חבר, ד.ה. איינמאל ער איז זיך מוציא, דהיינו איינמאל ער רעדט מיט עמיצן, דארף שוין דער חבר נישט רעדן מיט עמען.

און מיט זיך דארף ער דאך נישט רעדן, במילא איז עס - 1.
אויב די וועלט וועט חרוב ווערן בימי וועל איך איבערצייגט ווערן אין דעקארט'ס אנדערסטענדינג פון די מאמר חז"ל: כל העולם לא נברא אלא בשבילי. און ס'קוקט נישט אויס ווי אזא ווייטע פאסיביליטי.
באניצער אוואטאר
טאמבל סאס
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 3050
זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג מערץ 08, 2012 8:59 am
געפינט זיך: נישט דאס פלאץ.
האט שוין געלייקט: 5316 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 2653 מאל

איך גלייך java דעפינטלי מער פון פייטאן.

הודעהדורך טאמבל סאס » פרייטאג יאנואר 19, 2018 8:29 am

א פראגרעם וואס קאנווערט א דעסימעל יאר צווישן 1 און 3999 צו רוימישע נומעראלס.


קאוד: וועל אויס אלע
/** Roman Number system class **/
import java.util.Scanner;
  class Main
{
   
    public static void main(String[] args)
    {
        System.out.println("Please enter a decimal year, between 1 and 3999, that you wish to convert to roman numerals : ");
        Scanner scan = new Scanner(System.in);
        int n=scan.nextInt();
        if ((n>=1)&&(n<=3999)){
        int year=n;
        String romanOnes=romanDigit(n % 10, "I", "V", "X");
        n=n/10;
        String romanTens=romanDigit(n % 10, "X", "L", "C");
        n=n/10;
        String romanHundreds=romanDigit(n % 10, "C", "D", "M");
        n=n/10; 
        String romanThousands=romanDigit(n % 10, "M", "M", "M"); //M can be repeated in all 3 since we've put a cap so that 4000 cannot be converted
        // output value returned from method
        System.out.println("Year " + year + " converted to Roman numerals is " + romanThousands+romanHundreds+romanTens+romanOnes);
    }                       
        else {
         System.out.println("The year that you've entered is either less than 1 or more than 3999");
         }
       
   
    }     
       
    public static String romanDigit(int n, String one, String five, String ten){

        String roman="";   
       
                if (n==1)
                    {roman+=one;}
                else if (n==2)
                    {roman+=one+one;}
                else if (n==3)
                    {roman+=one+one+one;}   
                else if (n==4)
                    {roman+=one+five;}
                else if (n==5)
                    {roman+=five;}
                else if (n==6)
                    {roman+=five+one;}
                else if (n==7)
                    {roman+=five+one+one;}
                else if (n==8)
                    {roman+=five+one+one+one;}
                else if(n==9)
                    {roman+=one+ten;}
                else; // if n==0, roman returns empty
                               
         return roman;
             
    }
}



אויב די וועלט וועט חרוב ווערן בימי וועל איך איבערצייגט ווערן אין דעקארט'ס אנדערסטענדינג פון די מאמר חז"ל: כל העולם לא נברא אלא בשבילי. און ס'קוקט נישט אויס ווי אזא ווייטע פאסיביליטי.
באניצער אוואטאר
טאמבל סאס
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 3050
זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג מערץ 08, 2012 8:59 am
געפינט זיך: נישט דאס פלאץ.
האט שוין געלייקט: 5316 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 2653 מאל

הודעהדורך טאמבל סאס » מאנטאג יאנואר 22, 2018 1:20 pm

די סימפלעסט python פראגרעם אויסצורעכענען פריים נומערן אונטער און אינקלודינג א גיווען אינפוט פון די יוזער.
קאוד: וועל אויס אלע
integer=int(input("Please enter an integer"))
while integer>0:
  i=2
  while i<integer and integer%i!=0:
    i=i+1
  if i==integer:
    print(integer, "is a prime")
  integer=integer-1
אויב די וועלט וועט חרוב ווערן בימי וועל איך איבערצייגט ווערן אין דעקארט'ס אנדערסטענדינג פון די מאמר חז"ל: כל העולם לא נברא אלא בשבילי. און ס'קוקט נישט אויס ווי אזא ווייטע פאסיביליטי.
באניצער אוואטאר
טאמבל סאס
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 3050
זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג מערץ 08, 2012 8:59 am
געפינט זיך: נישט דאס פלאץ.
האט שוין געלייקט: 5316 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 2653 מאל

Re: איך דארף א קאוד פאר...

הודעהדורך טרויבן88 » דינסטאג יאנואר 23, 2018 1:19 pm

איך האב איך collection פון קאודס צי בלאקן עדס

אזוי ווי:
@@||29ccd.v.fwmrm.net

abc.com/advertisement.js

אויב איינער האט אזעלכע קאודס זאל עס ביטע ארויפלייגן
פארוואס איז דראגס אסור? ווייל מען האט עס אמאל געאסר'ט... אזוי זענען נעבעך ציפול פון אונזערע מנהגים
טרויבן88
ידיד ותיק
ידיד ותיק
 
הודעות: 782
זיך רעגיסטרירט: פרייטאג נאוועמבער 13, 2015 2:15 pm
האט שוין געלייקט: 346 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 568 מאל

הודעהדורך טאמבל סאס » מאנטאג פעברואר 05, 2018 6:15 pm

פרינטן פעקטארס פון א נומבער מיט א דוגמא פון 18.
קאוד: וועל אויס אלע
class Main
{
  public static void main(String[] args)
  {
    String s="1";
    int n=18;
    int i=2;
      while (i<=n)
      {
        if (n%i==0)
          s=s+" "+ i;
     
        i=i+1;
      }
     System.out.println("Result:" +s);
  }
}
אויב די וועלט וועט חרוב ווערן בימי וועל איך איבערצייגט ווערן אין דעקארט'ס אנדערסטענדינג פון די מאמר חז"ל: כל העולם לא נברא אלא בשבילי. און ס'קוקט נישט אויס ווי אזא ווייטע פאסיביליטי.
באניצער אוואטאר
טאמבל סאס
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 3050
זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג מערץ 08, 2012 8:59 am
געפינט זיך: נישט דאס פלאץ.
האט שוין געלייקט: 5316 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 2653 מאל

הודעהדורך טאמבל סאס » מאנטאג פעברואר 05, 2018 6:25 pm

געגיבן א סיקווענס פון אינטעדזשערס פלאצירט אין אן עררעי, דער פראגרעם געבט צוריק די אינדיווידועל וועליוס, די סכום פון די סך הכול, די סך הכול פון די אינטעדזשערס אין די odd צעלן - די סך הכול אינטעדזשערס אין די even צעלן און די עררעי רעווערסד.

קאוד: וועל אויס אלע
import java.util.Arrays;
import java.util.Scanner;

public class Main
  {
   
    public static void main(String[] args)
     {
    final int SIZE =5;
    int[] anArray = new int[SIZE];
    int arraySum_=0;
    Scanner scan = new Scanner(System.in);
    int input, result, alternateSum;
       for (int i=0; i<anArray.length; i++){
        System.out.print("Please enter integer " + (i+1)+":");
        input=scan.nextInt();
        anArray[i]=input;
       }//for ends
    String message="The values you have entered are ";
    printArrayElements(message, anArray);
     
     arraySum_=arraySum(anArray); 
    int[] Sum = new int[1];
    Sum[0]=arraySum_;
    message="The sum of the values you have entered is ";
    printArrayElements(message,Sum);
   
    message="The sum of the values in the odd indexes - those in the even indexes is ";
    Sum[0]=altSum(anArray);//reusing the array Sum and overriding what was stored there i.e. the sum of all inputs.
    printArrayElements(message,Sum);
   
    message="The values you have entered, in reverse order are";
    anArray=reverseArray(anArray);
    printArrayElements(message,anArray);

  }//first method(main) ends
   
   
  public static void printArrayElements(String message, int[] arrayToPrint){
       if (arrayToPrint.length>1){
           System.out.println(message + " "+ Arrays.toString(arrayToPrint));}
       else 
            System.out.println(message + " "+ arrayToPrint[0]);
       
    }//second method ends
   
    public static int arraySum(int[] incomingArray)
    {
      int total=0;
 
      int l= incomingArray.length;
        if (l>0)
        for (int i=0; i<incomingArray.length; i++){
             total=total+incomingArray[i];
             }

        return total;
             
  }//third method ends

  public static int altSum(int[] incomingArray){
      int evenTotal=0;
      int oddTotal=0;
      int l= incomingArray.length;
        if (l>=2){
            for (int i=1; i<=incomingArray.length; i+=2){
                if (i<incomingArray.length){
                    evenTotal=evenTotal+incomingArray[i];
                    oddTotal=oddTotal+incomingArray[i-1];}
                else{oddTotal=oddTotal+incomingArray[i-1];}
            }

        }
            else if (l<2)
                oddTotal=incomingArray[0];
      return oddTotal-evenTotal;//for ends   
     
       }//forth method ends
       
  public static int[] reverseArray(int[] data){
    int[] arrayReversed = new int[data.length];
    int i=data.length-1;
    for(int c=0; c<data.length; c++){
      arrayReversed[c]= data[i];
      i--;
    }
    return arrayReversed;
  }//fifth method ends

       
   }//class ends
אויב די וועלט וועט חרוב ווערן בימי וועל איך איבערצייגט ווערן אין דעקארט'ס אנדערסטענדינג פון די מאמר חז"ל: כל העולם לא נברא אלא בשבילי. און ס'קוקט נישט אויס ווי אזא ווייטע פאסיביליטי.
באניצער אוואטאר
טאמבל סאס
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 3050
זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג מערץ 08, 2012 8:59 am
געפינט זיך: נישט דאס פלאץ.
האט שוין געלייקט: 5316 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 2653 מאל

הודעהדורך טאמבל סאס » מאנטאג פעברואר 05, 2018 6:55 pm

א פראגרעם וואס פרינט ביז פאווערס עקספאנענט 40 צו עני גיווען נעטשרול נומבער בעיס מיט א דוגמא פון 2.
קאוד: וועל אויס אלע
class Main {//Powers
  public static void main(String[] args) {
    long results=0;
    int base=2;
    System.out.println(base+"^0" +"="+1);//for base^0
    System.out.println(base+"^1="+ base);
    results=(base*base);
    System.out.println(base+"^2="+results);
    for (int exponent=3; exponent<=40; exponent++)
    {
         results=(results*base);
         System.out.println(base+"^" + exponent +"=" +results);
    }
  }

}
אויב די וועלט וועט חרוב ווערן בימי וועל איך איבערצייגט ווערן אין דעקארט'ס אנדערסטענדינג פון די מאמר חז"ל: כל העולם לא נברא אלא בשבילי. און ס'קוקט נישט אויס ווי אזא ווייטע פאסיביליטי.
באניצער אוואטאר
טאמבל סאס
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 3050
זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג מערץ 08, 2012 8:59 am
געפינט זיך: נישט דאס פלאץ.
האט שוין געלייקט: 5316 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 2653 מאל

הודעהדורך טאמבל סאס » מאנטאג פעברואר 05, 2018 6:57 pm

אגב, פלאגט אריין די קאוד אין דיע וועבסייט, אויסוועלענדיג java לענגוויטש, און ס'וועט ארבעטן.

https://repl.it/repls
אויב די וועלט וועט חרוב ווערן בימי וועל איך איבערצייגט ווערן אין דעקארט'ס אנדערסטענדינג פון די מאמר חז"ל: כל העולם לא נברא אלא בשבילי. און ס'קוקט נישט אויס ווי אזא ווייטע פאסיביליטי.
באניצער אוואטאר
טאמבל סאס
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 3050
זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג מערץ 08, 2012 8:59 am
געפינט זיך: נישט דאס פלאץ.
האט שוין געלייקט: 5316 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 2653 מאל

הודעהדורך טאמבל סאס » מאנטאג פעברואר 05, 2018 7:31 pm

א פייטאן פראגרעם פון פינף פונקשענס. קודם נעמט ער אן אינטעדזשער, טשעקד אויב סאיז העכער אדער אונטער זיראו. דערנאך נעמט ער א סטרינג , דרייט עס איבער, איז עס מחבר פון די אנדערע זייט צו די ארגינעלע, דערנאך, מיט די הילף פון די פריערדיגע פונקשענס, בעט ער פון דער יוזער פאר א סטרינג פון דיזשיטס, דרייט עס איבער, איז עס מחבר פון די אנדערע עק און איז בוק אויב ס'איז אן איווען אדער אן אדד נומבער.

קאוד: וועל אויס אלע
#returns a the original string if it is above 0 or an empty string if it is below 0
def getIntegerString():
    numString=input('Please enter an integr greater than or equal to 0 : ')
    numInteger=int(numString)
    if numInteger<0:
        return "><"
    else:
        return numString
print(getIntegerString())
print(getIntegerString())
#param a string of caracters
#retruns the string reversed
def reverse(myString):
    _reversed=""
    letter=(len(myString)-1)
    while letter>=0:
        _reversed=_reversed+myString[letter]
        letter=letter-1
    return _reversed
print(reverse('123450'))
#@param a string of caracter
#@returns the string concatenated with the reverse of that string
def mirror(myString):
    _chopped=""
    count=0
    while count<(len(myString)-1):
        _chopped=_chopped+myString[count]
        count=count+1
    return _chopped+reverse(myString)
print(mirror('12345'))



def main():
  intString=(getIntegerString())
  newIntString=(mirror(intString))
  if int(newIntString)%2==0:
    return"The number", intString, "reversed and concatenated comes to an evnen number", newIntString
  else:
    return"The number", intString, "reversed and concatenated comes to an odd number", newIntString
       
print(main())
print(main())
אויב די וועלט וועט חרוב ווערן בימי וועל איך איבערצייגט ווערן אין דעקארט'ס אנדערסטענדינג פון די מאמר חז"ל: כל העולם לא נברא אלא בשבילי. און ס'קוקט נישט אויס ווי אזא ווייטע פאסיביליטי.
באניצער אוואטאר
טאמבל סאס
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 3050
זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג מערץ 08, 2012 8:59 am
געפינט זיך: נישט דאס פלאץ.
האט שוין געלייקט: 5316 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 2653 מאל

הודעהדורך קורקלענד » מאנטאג פעברואר 05, 2018 7:56 pm

מ'דארף טוישן די נאמען פון די אשכול צו 'איך האב א קאוד פאר'....
באניצער אוואטאר
קורקלענד
וְאֶת־הָאֶ֜לֶף
וְאֶת־הָאֶ֜לֶף
 
הודעות: 1541
זיך רעגיסטרירט: מיטוואך דעצעמבער 31, 2014 3:28 pm
האט שוין געלייקט: 1462 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 809 מאל

הודעהדורך תנחום » מאנטאג פעברואר 05, 2018 11:00 pm

טאמבל סאס האט געשריבן:אגב, פלאגט אריין די קאוד אין דיע וועבסייט, אויסוועלענדיג java לענגוויטש, און ס'וועט ארבעטן.

https://repl.it/repls

Error 500

אגב וועלכע אנדערע פראגראם שפראכן קענסטו חוץ פייטאן און זשאווא?
אינני מסכים למילה מדבריך, אך אהיה מוכן להיהרג על זכותך לומר אותם(וואלטר)
תנחום
ידיד השטיבל
ידיד השטיבל
 
הודעות: 168
זיך רעגיסטרירט: מיטוואך סעפטעמבער 21, 2016 10:42 pm
האט שוין געלייקט: 115 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 161 מאל

הודעהדורך טאמבל סאס » מיטוואך פעברואר 07, 2018 3:13 am

נאר דיע.

דו דארפסט האבן אן אקאונט, וועהל אויס פייטאן3 אדער זשאווא געוואנדן אויף וועלכן סקריפט דו האסט אויספרובירט (נישט זשאווא סקריפט) און כ'האב נישט פראוויידעט פאר מעגליכע אנדערע אינפוט. ד.ה. די אסומפשנס זענען אז דער יוזער ענטערד נישט קיין וועליוס וועלכע זענען דאטאטייפס אנדערש ווי די דעקלערטע וועריעבלס.
אויב די וועלט וועט חרוב ווערן בימי וועל איך איבערצייגט ווערן אין דעקארט'ס אנדערסטענדינג פון די מאמר חז"ל: כל העולם לא נברא אלא בשבילי. און ס'קוקט נישט אויס ווי אזא ווייטע פאסיביליטי.
באניצער אוואטאר
טאמבל סאס
חבר ותיק
חבר ותיק
 
הודעות: 3050
זיך רעגיסטרירט: דאנערשטאג מערץ 08, 2012 8:59 am
געפינט זיך: נישט דאס פלאץ.
האט שוין געלייקט: 5316 מאל
האט שוין באקומען לייקס: 2653 מאל

פריערדיגענעקסט

גיי צוריק טעכנאלאגיע

ווער איז יעצט דא?

באניצער וואס לייענען דעם פארום: נישטא קיין אנליין באניצער און איין גאסט